Friday, March 7, 2008

khamis malam di laundry bar

aku berdiri di dalam laundry bar
bersama kawan-kawan yang ingin menghiburkan hati
suasana meriah seperti ini perkara biasa
khamis malam jumaat di sini memang begini
lelaki dan wanita sudah mula memenuhi
rokok, tiger beer dan heineken berada di tangan mereka
hembus asap ke udara, mungkin mereka rasa tenang
teguk tiger beer dan heineken, mungkin mereka rasa puas
lelaki dan perempuan berpegangan tangan
lelaki dan perempuan berpacaran
ternampak wanita bertudung juga di dalam
pelik juga kerna mereka bertudung tapi masih tidak malu untuk turut serta dalam kemeriahan ini
bukan aku anti kepada mereka
tapi mana perginya nilai-nilai agama, jika bertudung pun mereka boleh berada di sini
terdengar bunyi gitar dipetik
terdengar suara menyanyi
lelaki dan perempuan mula melompat
aku turut serta sekali-sekala
suasana jadi lebih meriah bila seven collar t-shirt memainkan lagu mereka
ternampak anak kecil turut serta dalam kemeriahan
anak kecil berumur 2-3 tahun pun sudah dibawa ke tempat begini
manalah perginya akal ibu bapa kepada anak kecil ini
patutlah makin senang melihat remaja yang liar sekarang ini
lagu faith nyanyian seven collar t-shirt berjaya membuat crowd untuk turut serta menyanyi
lagu-lagu yang dimainkan sedap didengar oleh halwa telinga ini
show berakhir jam 12.15 pagi
hujan mula turun membasahi bumi
malam ini aku pasti akan tidur dengan lena

8 comments:

Dayana said...

But Jae, apa bezanya perempuan bertudung tu dengan lelaki Muslim yang turut berada dalam kemeriahan tu?

And kalau perempuan Muslim tidak bertudung berada dalam kemeriahan tu, mereka tidak pula memalukan agama?

Kenapa perempuan bertudung tu perlu cabut tudungnya? Adakah dengan tidak memakai tudung, dia tidak memalukan agama dia?

Anonymous said...

does that mean perempuan bertudung perlu buka tdg or apa.Bertudung doesn't mean u can't have some fun.Oh, okay. may be they shouldn't wear it kan.

ameirul azraie said...

hahaha..byknya org komen..lelaki muslim (aku la tu) pun shouldn't be at that place actually..BUT, for girls yang wearing tudung, in my opinion, you shouldn't be there.in one way you are good because you try to follow what your religion ask.in another way, you being bad, not to follow what your religion ask you to avoid.hurm..something for me to also ponder about it right?

Anonymous said...

pe slh nye diorg nk enjoy? mne ko tau isi hatinye cmne? refer cite sorg pelacur n sekor anjing yg dhga..

ameirul azraie said...

yelah..aku tak kata salah nak enjoy..tapi kalau dah pakai tudung, molek ke ade kat tempat orang mabuk2..? (anggap aku tiada di tempat kejadian)

Anonymous said...

u just being so ridiculous!! actually this is my first time spending my time here! at first i really enjoyed it but at the end of this post it seems like im just wasting my time! i thought u r different from those guys who judge women with 'tudung' like that! but u r totally the same! btw im not wearing 'tudung' but im 100% doesn't agree with ur opinion or wut so ever! well u can just claim that was ur own opinion and it was!! same goes to u im just sharing my opinion also! no offend rite!!

ameirul azraie said...

yups. no offend. i'm cool with ur comment. i don't have that typical n wutsoeva fucking u want to call it. i just feel it's unappropriate for a girl that wearing tudung, which means, she repect her religion going to a place like laundry bar. anyway, thank u for ur comment. peace.

Kingmuscle said...

Quote refer to pelacur n anjing
erm...contoh yg anynomous bg skop terlalu kecil.while that story refer to the culture before Prophet Mohammad appointed.
We are Prophet Mohammad decendant yet that Muhammad pbuh forbid prostitution.
Yes, bertudung bleh je nak have some fun BUT appropriate fun...oops
bukan saje yg bertudung...yg mengaku Islam should follow the rule.
Baca buku sronok ape....
Main congkak sronok ape....
Kenapa perlu laundry bar?

(aku gi gak...10 minit aku bla da..asap rokok xble tahan la)