Wednesday, October 1, 2008

1 Syawal, 1429 Hijrah.

Balik dari solat sunat hari raya.

Abang: "Mama awak tak nak ikut pergi raya tahun ni."

Aku: "Eh, nape plak? Raya setahun sekali je pun."

Ayah: "Mama awak dalam state of self-isolation."

Aku & Abang: "Ha ha ha."

*

Di depan pintu bilik air.

Aku: "Mama, Jae dapat laporan yang mama tak nak ikut pergi raya jap lagi. Nape?"

Mama: "Mama cam malas. Awak pergi la ramai-ramai."

Aku: "Eh, ada pula camtu. Raya setahun sekali je pun. Dah, mama pergi mandi, ok?"

Abang: "Ha ah, mama pergi mandi, biar orang tolong iron baju."

Mama melangkah masuk ke dalam bilik air dengan muka yang pasrah.

2 comments:

anakecil said...

apa jadi mat?

semua cam tak kena je

Dyana/Nadia/Dizzy/Dai said...

apa jadi?anak smua tak balik raya kot.