Saturday, August 30, 2008

Isabel, siri pertama.

Minggu lepas di ConvoSquare aku menjual t-shirts sempena UTP ConvoFair 2008. Malam Ahad aku disapa seorang gadis.

Gadis: "Kenapa t-shirts dah jual murah compare to yesterday? Tak best la camni.."

Aku: "Alaa..Nak habiskan t-shirts sebab malam ni last untuk jual."

Gadis: Alaa..Tak best gak. I beli mahal tau semalam."

Aku: "Ok la. I bagi you t-shirt 'Single Is Simple, Double Is Trouble' ni for free."

Gadis: "Hehe. Yeay, thanks!"

Aku: "Ok. No problem. Anyway, kerja kat mana sekarang ni?"

Gadis: "Kat KLCC."

Aku: "Wow, nice. Ada business card tak?"

Gadis: "Business card tak siap lagi la. You amik my phone number I je la."

Aku: "Ok. Nama nak save apa?" tanya aku.

Gadis: "Save as Isabel. Ok. See you later. Datang KLCC just let me know," kata Isabel sambil berlalu pergi.

*

Aku baring keletihan selepas selesai menjual t-shirts di ConvoSquare tadi. Aku lihat telefon bimbit, aku cari nama Isabel. Aku fikir secara logik, tak mungkin gadis comel seperti Isabel takde boyfriend. Tapi aku fikir secara positif, apa salahnya aku cuba untuk megenali Isabel. "At least, I would not miss the critical opportunity as usual," detik hati aku.

Aku sokong fikiran positif. Esok aku mesti mesej Isabel.

9 comments:

Dayana said...

ooo... macam ni la Jae...

emansipasiajim said...

haha...kimak lu jae...perlukah wanita untuk menjadi inspirasi kehidupan???memang dasar lelaki idung belang...hahaha

sourplum said...

ouh isabel nama die

Hariry Ariffin said...

Wow. Jae, best nye.

ameirul azraie said...

hariry - kenapa best pula?

Hariry Ariffin said...

Ye a, dapat t shirt free. Dah la dapat no phone skali. Pergh. Terbaik jae.

ameirul azraie said...

Ha ha ha.Mmg terbaik la.Tapi klu girlfriend orang, boleh kira terbaik gak ke?

Hariry Ariffin said...

Terbaik sebab bold. pergh

ameirul azraie said...

Haha..