Sunday, January 25, 2009

Bakat terpendam.

Bangun pagi jam 12.12 p.m. Masuk bilir air, aku kencing dan gosok gigi.

Sambil gosok gigi, aku dah terfikir nak makan apa untuk breakfast.

Kakak dan keluarga tiada di rumah. Balik ke Melaka sempena Chinese New Year.

Bibik yang tak pandai masak itu pun ikut serta balik Melaka.

Selesai di bilik air, aku turun ke dapur.

Buka peti sejuk bahagian atas, cari apa-apa yang boleh dimasak.

Sosej habis, ayam pun habis. Yang tinggal hanya ikan.

"Takkan aku nak masak ikan?" keluh aku dalam hati.

Aku buka peti sejuk bahagian bawah, aku capai 2 biji telur.

"Masak scramble egg ok gak ni," kata aku.

Aku capai kuali letak atas dapur, nyalakan api dan tuang minyak.

2 biji telur tadi aku pecahkan, aku tambah sedikit garam.

Aku ambil bawang kecil dan kupas sebelum aku potong dan masukkan sekali ke dalam telur.

Hasilnya scramble egg yang sedap.

Dah, aku lapar, nak makan scramble egg yang sedap.

7 comments:

nadhirah mohd shakri said...

cesss!!
HAHA.
mcm masak mee goreng mamak je =p

ameirul azraie bin mustadza said...

haha. if i pandai mee goreng mamak, then senang la pacar saya nanti, ngak perlu masak sebab cowoknya pun sudah bagus.

but, scramble egg yg i masak td mmg sedap, seriously! :p

Anonymous said...

Jamie oliver in the making lah kamu.
*clapclap kurang ikhlas*

sue-mai.al-musadda said...

sbb u lapar..tu psl sume sdp..
alahai bang..kul 12 lbh da pn..org da lunch,u br nk bfast..

emansipasiajim said...

wow..
style..
aku datang ko xnak masak pun kan??

nadhirah mohd shakri said...

ok set! dtg sbaya,masak utk kitorang =p scramle egg ala chef jaE

ameirul azraie bin mustadza said...

ok. bisa diatur mbak! :)