Sunday, September 21, 2008

Soalan cepu emas petang Ahad.

Untuk manusia yang memiliki payudara, apakah cara lamaran (sebagai seorang kekasih, tunang ataupun isteri) yang paling sweet yang kamu impikan?

Just wondering.

18 comments:

missy siti said...

'untuk manusia yg memilik 'tut'..hahahah..

bapuk termasuk ke??

mayb letak cincin dalam kek time candle light dinner??

ntahlah..=)

iLLy Ramudzan said...

there's no sweeter gesture than someone asks for your hand from your parents. because that gesture alone screams courage.

but then again, that's just me.

wani gaga gugu gege said...

hehe dulu time couple dgn ex i (dia pilot in training) i nak dia lamar dlm plane, buat surprise la kunun....

tp skrg xtao la, xpnh tpk plak mcm mane :P

beribiru said...

uish... kamu nk melamar sape jae? im taken~ sorryyy~~ ehehehe... ok2...

for me, it'd so damn sweet kalo si dia ajak lepak one day, do all the usual stuffs.. lepak2, makan2, minum2, movie2... then nk balik tu suddenly look me in the eyes, senyum, kuarkn something (x imagine what yet), then say those ayat he's been planning to say all week long, pastu tremble mase betul2 nk ckp, pastu i wud laugh out loud bile dia dh abes ckp. bkn ejek, but sbb dia comel sgt bile tremble2 camtuh.. ehehehhee..

aku kuat brangan kan jae? hehehe...

Jazlin Ernida said...

sokong illy.

safwanisa said...

sebagai slah seorang yang memiliki 'tuut'...(xkan lelaki xde mende alah tu, cume flat je)...wakaka

aku nk yg macam dlm crite korea tu je, nmpk cam sweet sket.

~aWeEn~ said...

sume org pn ade jae~

kau nk jenis flat seperti kate burn ke seperti perempuan? ;P

kne gne effort sendiri la jae.mane lh tiru~

utk cik beri,cm pengalaman je tuh.hihu~

btw, gud lak jae. :)

p/s: sedey nye kau dh lupe adek aku.sob2~

ena said...

propose by saying kte kawin bsok.ok?haha!

sourplum said...

comolot bg dgn lidah. lalala~

Dayana said...

haah. sokong illy. tak semua lelaki seberani itu. jyeah!

ameirul azraie said...

missy siti - bapuk tu payudara buatan!tak boleh!lagipun ade ke orang nak propose bapuk?hehehe.letak cincin dalam kek tak takut nnt tercekik ke? :p

illy ramudzan - idea menarik :)

wani gaga gugu gege - lamar dalam plane?nak wat camne?tiba2 muncul depan cermin kokpit sambil pegang bunga/cincin ke?

beribiru - nak lamar future gf la.hehehe.ouh, definitely kau kuat berangan.

safwanisa - lelaki punya pun dipanggil payudara ke? :p

aween - mane ade nak tiru la.just nak tau cara yang diimpikan oleh manusia berpayudara.eh, adik kamu sihat?

ena - saya suka idea anda!hahaha.mudah dan pantas!

sourplum - itu cara lepas dah propose!!!kahkahkah.

jazlin ernida & dayana - alaa..nak tau idea lain selain idea illy ramudzan tu..

missy siti said...

ouh..taklah..kecuali lah perempuan yang nak dilamar itu se0rang yg gelojoh..hahaha..gud luck!

coco said...

jaie i dunno bout other women but for me...it's always a dream come true if the guy(if he cud sing..i kno 1 who does) could in an event would just go up the stage grab the microphone n look me straight in the eye among every1 in the crowd n say tis is for u syg..then start singing juz 4me...i kno ill blush n tremble or might even faint..but once i wake up the answer will be "definitely yesss!!!" for the propose..so much for being a dramatic cum hopeless romantic fool..hahaha

beribiru said...

hahaha... kite golongan kuat berangan, hopeless romantic dan hati fragile.. wat-to dooo~

ooo.. ade tips!!! select a really memorable date.. (hint2~ i'll always remember 080808) pastu g wat bende yg dia suke.. (hint2~ mcm aku, aku ske g tasek kasik mkn ikan, so dia ajak g situ - yg mesti KENE pegi gak) then nak balik tu, start your sentences with a smile~

Dyana/Nadia/Dizzy/Dai said...

Uih lama gak nak pikir idea propose ni hmm.mmm..emmm..ha!
I susun ikut bajet.
pegi France dan propose under Eiffel TOwer smbil berkata " I dah tanya parents u smlm,now I nak tanya u.... Will u be my wife and live with me forever?"
masa tu I akan ckp "Oui!J'adore beaucoup!"

Or pegi ke Jeyju Island,Korea tempat winter sonata tu then propose ms tengah ribut salji "will you live with me forever?" masa tu I akan ckp " Yer I terpaksa hidup selamanya dengan u kalo kita stuck dlm ribut ni!"

Or pegi ke Ye'olde Smoke House, Cameron Highland dan propose di atas buaian tamannya "Beb, jom kawin!" masa tu I akan ckp " Korea pun u tak dpt nak bwk I,apetah lagi nak kawin!"

Cerita ni hanya rekaan semata-mata takde kena mengena ngan si penulis or kwn-kwn rapatnya. Salahkan imaginasinya!.huhu

sue-mai.al-musadda said...

cmni2,ble2 jln shopping ngn bf (ex), i tnjk2 brg2 den ckp "lawanyeee"..den die ckp, "u nk x i blikan utk u?"..den mesti la i ckp "nak"..ps2 die pn ckp, "blh.tp kawen dgn i dlu la"..cm2 sgt kasual, n yet sgt mudah nk igt..lps 2, everytime lalu dpn kdai 2 pn akan igt bnda 2..hehe..angan2 semata-mata..

p/s: u mmg ske word "payudara ye?"

wantedgurlz said...

a rose + 3words + right place + right situation = just enough.. :)

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

saya mahu,
selepas saya depart dari airport,
ada tulisan orang2 bertulis,'will u marry me?' di runway..
sambil captain buat public announcement - lamaran from my mr.right..
sambil cabin crew bawa a bouquet of white lily favorite saya..
dan mr right saya muncul dari entah mana dengan cincin yg saya idam2 kan.
itu yg saya mahu. :)