Thursday, May 8, 2008

Aficionado Muram Pagi Hari

Bangun pagi aku tengok telefon bimbit. Muram, sedih; aku baca 4 unread messages yang dihantar masa aku tidur.Aku reply 3 message dari SC dan 1 message dari Lily. Habis reply message aku bangun, aku duduk menung. "Arrrgghhhhh!" aku jerit dalam hati.

Aku marah, tapi aku tak tahu aku marah pada siapa. Aku nak marah pada manusia aku fikir tak ada guna. Aku nak marah pada Tuhan, aku masih sedar siapa aku. "Patutkah aku marah diri sendiri?" tanya aku sendiri. "God, please help me. I just wanna be happy with the one I love. I don't ask you for more. Please God, please bring back the happiness into my life," aku mohon dalam hati.

Aku menung, aku khayal. Aku biarkan diri belayar dalam minda fantasi. Aku gemar dunia fantasi yang sentiasa buat aku gembira walaupun aku tahu semua ini dunia bohong ciptaan aku sendiri.

"Jae tak nak mandi ke? Dah pukul 6.34 AM ni," beritahu bibik yang dengki dengan dunia fantasi aku.

5 comments:

shamimi said...

Salam...
Jae mesti SC tu lawa n nice giler kn...Klu x knp ko tgila2 kn dier ayte...Trskn usaha ko jae...

ein said...

erm.
my personal opinion.
if u r not happy in the current situation that u r in..
maybe,maybe..
shes not ur happiness..
shes not the one..
open up ur heart for somebody else.
mungkin kebahagian kamu ada pada org lain.
dun give up!

Dyana said...

ok la tu seorang je bibik kacau fantasi kamu
saya triple
for me kalo nak mencari kegembiraan kite kna start dari diri sniri dulu...
camana nak start?
try senyum

beribiru said...

kamon jae~ nyanyi jek lagu "hadapi dengan senyuman".. ko yg ajar dulu.. ;) btw, if u're feeling down slalu n x tenang, something must be missing in ur life. or x complete. sekurang2nya kamu maseh ingat pada Allah S.W.T.. dekatkn diri padaNya.. aku kagum ngan kamu~

ameirul azraie said...

shamimi - tq 4 ur inspiration
ein - tq 4 ur advise

cuba kamu lihat betapa bezanya pemikiran dan pandangan lelaki dan perempuan! :)

dayana - bibik aku yg sorang ni sama dgn triple bibik kamu
beribiru - aku sentiasa hadapi dengan senyuman. aku cuba jadi kuat! :)